<< Etusivulle
 
Linkit
 
Hakukoneoptimointia
Hakukoneoptimointi tarkoittaa nettisivujen parantelua, millä saavutetaan parempi sijoitus hakukoneen hakutuloksissa. Käytännössä "hakukone" tarkoittaa Googlea, koska varsinkin Suomessa se on ylivoimaisesti eniten käytetty. Muiden hakukoneiden osuus on edelleen hyvin marginaalinen.
Googlessa näkymistä voi helposti parantaa ostamalla Google -mainoksia, joissa jokainen klikkaus maksaa. Tätä näkyvyyttä joudutaan yleensä kuitenkin rajaamaan budjetilla, jotta kustannukset eivät karkaisi pilviin.
On myös todettu, että monet ihmiset klikkaavat mieluummin Googlen luonnollisia hakutuloksia kuin mainoksia.
Miten sijoitus määräytyy ?
Googlella on oma algoritmi, jonka mukaan se järjestää sivut hakutuloksiin. Tuntemalla tätä algoritmia, hakutuloksiin voidaan vaikuttaa. Käytännössä tämä tarkoittaa nettisivujen muokkausta ja ulkoista hakukoneoptimointia. Nämä tulee kuitenkin tehdä oikealla tavalla.

Google optimointi
Google -optimointi eli hakukoneoptimointi on nippu toimenpiteitä, joilla nostetaan nettisivun sijoitusta hakutuloksissa tietyillä hakusanoilla. Tällä yritetään saada oma verkkosivu nousemaan hakutulosten kärkeen ja ihmiset klikkaamaan itsensä omalle nettisivulle.
Kun teet hakuja Googlella niin olet varmaan huomannut, että hakutulosten kärjessä näkyvät yleensä samat sivut. Eli Google ei järjestä sivuja hakutuloksiin arpomalla.
 
Moni aloittelija lähtee väärällä tavalla liikenteeseen hakukoneoptimoinnissa ja käyttää vääriä tekniikoita. Tämän seuraus voi olla jopa se, että sivut häviävät hakukoneen tuloksista kokonaan. Viimeistään silloin kannattaisi etsiä joku hakukoneoptimointi -osaaja.
Search engine optimization
Osaavan Google optimointi -tekijän hinnoittelu on yleensä kohtuullinen saavutettuihin tuloksiin verrattuna.
 
Hakukoneoptimointi
Monesti hakukoneoptimointi jaetaan kahteen ryhmään: black hat ja white hat
Black hat tarkoittaa hakukoneoptimointia, jonka menetelmät ovat Googlen kieltämiä. Tällaisista menetelmistä hakukone voi rangaista poistamalla kyseisen nettisivun kokonaan hakutuloksista. Pahimpia käytettyjä black hat -hakukoneoptimointitapoja ovat muun muassa:
- haluttu hakusana laitetaan sivuille monta sataa kertaa
- ylläolevasta piilotettu versio: hakusana laitetaan sivuille satoja kertoja, mutta teksti laitetaan saman väriseksi kuin sivun tausta, jotta temppua ei kukaan huomaisi
- sivun linkkiä spämmätään kaikillle mahdollisille foorumeille ja keskustelupalstoille
 

 

                                                 

 

 
Copyright © 2000-2016 Yhteystiedot: TLN, 40900 JKL, info@tlnetwork.fi